Tränare på vidareutbildning för Multi SkillZ och TGU1!

Karlstads Tennisklubb jobbar hela tiden för att slipa vårt erbjudande och expandera på alla nivåer för att växa i tennisen. Två utbildningar har genomförts denna helg.
Just nu genomför några av våra tränare en MultiSkillz utbildning för att lära sig nya grepp för att skapa glädje kring tennis för de yngre spelarna.

Flera tränare har spenderat helgen i Pixbo med Svenska Tennisförbundet och vidareutvecklat sig i mängder med övningar och helt nytt tänk! Flera kommande pass är på gång.
Vi har även haft tränare på TGU1-utbildning i Falköping som nu fått sitt kursbevis efter 4 dagars utbildning totalt.

TGU1

Under helgen har tränarna lärt sig mycket om föreningskunskap, psyket för matchspelare och biomekanik m.m. Alla deltagande som har varit ifrån Karlstad, GLTK, Mariestad, Trollhättan, Båstad och Lilla Edet har fått många nya perspektiv på hur andra klubbar gör med deras träningsupplägg och utlärning. Man har fått väldigt många nya idéer på hur man kan förbättra träningspass, genom nya roliga lekar samt fys. En väldigt värdefull utbildning helt enkelt!

 

Multi SkillZ är ett nytt koncept. Vad är det? Varför?

Jo, för att det är så otroligt väl lämpat för barn som en förberedande aktivitet i stort, men faktiskt speciellt lämpligt för tennis. Multi SkillZ är ytterst genomtänkt för att ta tillvara barnens fantastiska utvecklingsförmågor på många olika plan. Det är sedan länge känt att barn är väldigt mottagliga för just detta i tidig ålder och inlärda mönster tar man med sig i hela livet! Med andra ord: att springa omkring och syssla med ett antal olika sporter i tidig ålder för att bli allsidig kan kräva rätt många timmar i veckan för att få med barnets alla fantastiska utvecklingsförmågor.
Då är Multi SkillZ en timme i veckan ett betydligt mer realistiskt komplement till alla typer av aktiviteter. Garanterat roligt, fartfyllt och sist men in minst bygger det på att alla barn i ett socialt sammanhang också får uppleva individuell utveckling vid varje tillfälle. I Belgien är det ett självklart komplement inom tennisen. Därför har numera Belgiska Fotbollsförbundet implementerat Multi SkillZ som en”ingångsaktivitet” i alla fotbollsklubbar. Just för att gensvaret inom tennisen har varit väldigt positivt från både föräldrar och barn.
Karlstads Tennisklubb håller ni på att lägga grunden inför nya äventyr inom tennisen. Vi tror starkt på detta koncept, som kommer göra att vi kan erbjuda ännu mer till våra yngre spelare. Håll utkik under 2019 för MER TENNIS! 🙂