Storslam i Regionsmästerskap (RM) för Karlstad med sju medaljer!

Regionsmästerskap (RM) i tennis avgjordes i helgen i Lidköping, Falköping och Alingsås för regionen Tennis Väst (där Värmland, Dalsland, Bohuslän och Västergötland ingår, det är totalt 59 tennisklubbar som ingår i Tennis Väst).

Karlstads Tennisklubb slutade som segrare i hela tre årgångar! Och hela sju medaljer gick till Karlstad!

Benjamin Du vann singelklassen för pojkar 12B.

Hjalmar Petrov vann singelklass 12A.

Felix Petrov vann singelklass för PS16.

Erik Nordström vann 3:dje pris i PS14.

Noterbart är att bröderna Petrov även vann sina respektive dubbelklasser så sammantaget blev det alltså sex tennisguldmedaljer till KTK. Felix Petrov tangerade därmed utomhussäsongens bedrift 2018 att vinna i både singel och dubbel och har nu blivit RM-mästare i singel för tredje gången med både inomhus- och utomhussäsongerna inräknade.

Benjamin Du vann vann singelfinalen med 6-1, 6-3 mot Philip Hagman från Elfsborgs Tennis. 🥇

Hjalmar Petrov finalen med 6-2, 6-1 mot Kelvin Walltin från Uddevalla TK. 🥇
Hjalmar vann även dubbel i PD12 ihop med Gunnar Lööf Wettervik från Lidköpings TK. 🥇

Felix Petrov vann singelfinalen mot Nadeem Kanani (Vänersborgs TK) med 6–2, 6–3. 🥇
Felix vann även dubbel i PD16 ihop med Erik Ströberg från Ljungskile TF 🥇

I Pojkar 14 år gick det bäst för Erik Nordström som vann en fin 3-plats i PS14 och vann pojkar PD14 ihop med spelpartner Filip Stidell från Sandareds TK. 🥇

Klubben har även haft flera spelare till som deltagit i helgens alla regionsmästerskap som pågått och alla har kämpat på bra! Viktigt att komma ihåg att det Regionens alla bästa spelare som deltar i denna tävling. Det är tufft motstånd.

Stort grattis alla till tävlingsframgångarna!

Felix, Hjalmar och Benjamin in action under träning.