Karlstads Tennisklubbs största tränarsatsning någonsin!

I helgen har Karlstads Tennisklubb skickat hela 16 st lovande juniorer på ”tennisens plattform” som är första steget i Svenska Tennisförbundets tränarutbildning. Våra juniorer var glada och förväntansfyllda inför första teoripasset på morgonen.
Denna utbildning gör att våra juniorer kan ta ett större ansvar i föreningen genom tränarroller och hjälpa till vid tävlingar och events på ett bättre sätt.
Ansvarig för utbildningen är rutinerade Jonas Ackerot från Hammarö TK.
Första utbildningssteget kallas alltså Tennisens Plattform, och är en bred utbildning som ger en bra bas för att bli barn- och ungdomstränare. Kursen är en tennisspecifik variant av SISU Idrottsutbildarnas Plattformen-kurs, och anordnas av samtliga regionsförbund.
Tennisens Plattform är en kurs på två dagar, och innehåller bland annat kursmoment som barn och ungdomars utveckling, grundläggande träningslära och tennisteknik. Teoripass varvas med praktik på banan, med ett särskilt fokus på grundläggande slagteknik, koordinationsträning, och spelbaserad tennisträning.

För att arbeta som tränare finns 4 olika kurser/nivåer som arrangeras av Svenska Tennisförbundet/Tennis Väst.

  • Tennisens Plattform – grundkurs, 2 dagar.
  • TGU 1 – andra steget på tränarutbildningen. 4 dagar.
  • TGU 2 – påbyggnad av TGU 1. 7 dagar.
  • TGU 3 – efter genomgången TGU 2. 10 dagar.
Karlstads Tennisklubb strävar efter att alla våra tränare ska vara utbildade tennistränare, och utrustade för att möta barn i olika situationer. Det ska alltid vara tryggt att spela i vår förening och man ska som förälder veta att barnen som tränar möts på bästa sätt!