Tränar-workshop med USA-influenser!

Karlstads Tennisklubbs juniortränare har 18 december haft en workshop med Andrée Stevensson som ledare. Avsikt förstås att slipa tränarkunskaperna och få lite ny inspiration och nya tankar!

Andrée är en duktig tidigare Karlstads Tennisklubbs A-lagsspelare som spelat tennis 15 år i Karlstad, och går avslutande år i USA, på tennis-college. Han jobbar även som tennistränare och har hunnit lära sig mycket om tennis och tennisträning.

På utbildningsträffen kördes dels ett teoripass där man har gått igenom lite praktiska tips på upplägg på träningar. Saker att tänka på med bra praktiska erfarenheter från USA och vad de fokuserar på där. Workshopen hade även en sektion på banan där man gått igenom mängder med drills och tips.

Några bra tips som togs upp:
  1. Värm upp ordentligt!
  2. Använd inbollning till att observera.
    Under inbollning hinner man i lugn och ro granska spelarna och se vad de behöver förbättra. När man som tränare står och matar bollar i en övning är det svårare att analysera.
  3. Positiv förstärkning
    Ge positiv feedback på sånt som man vill att spelare ska ändra, tjata inte om negativ kritik.
  4. Live strategi
    Underlätta taktiskt tänk, genom att berätta vilken typ av boll de ska ta, en cross, en forehand osv när man matar bollar.
Våra junior-tränare fick testa på mängder med olika träningstips/drills. Tex hur man håller igång många spelare samtidigt genom att använda olika typer av stationer och rotera ofta (60 sec, byte, 60 sec, …)
Stort tack till Andrée för att du delar med dig och förklarar på bra sätt! Tack!

Tränar-workshop med Andrée Stevensson på Karlstads Tennisklubb med klubbens juniortränare! På bild tips om vad tränaren helst bör göra under inbollning…

Publicerat av Karlstads Tennisklubb Tisdag 18 december 2018

Tränar-workshop med Andrée Stevensson på Karlstads Tennisklubb med klubbens juniortränare! På bilder exempel på hur man håller igång många spelare på en enda bana med många stationer och stoppklocka (60 sec, byte, 60 sec,…)

Publicerat av Karlstads Tennisklubb Tisdag 18 december 2018

https://www.facebook.com/karlstadstennisklubb/videos/1110741679094305/