Stenberg gick tuffa matcher i internationella turneringar

28-åriga Jonathan Stenberg är idag en av Värmlands och Karlstads tennisklubbs främsta spelare. Han har under grussäsongen spenderat mycket tid på tennisbanan och spelat ett antal spännande turneringar i flera länder.

I slutet av juni spelade Jonathan Stenberg två stycken 10.000$ Future turneringar i Saussolo och Basilicanova, Italien. Han började i Saussolo med en fin vinst mot Fabio Mercuri (ITA rank #1777) med 7-6 (4), 1-6, 6-3. Det blev sedan en förlust i kvalfinalen mot Antonio Campo (ITA rank #1945) med 2-6, 2-6.

– Det var en bra turnering, men jobbigt att vänja sig vid värmen. Vi hade +37 grader tre dagar i följd. Andra turneringen i Basilicanova så ställdes jag mot första-seedade i kvalet; Marc-Andrea Huesler (SUI rank #897). Det blev en tuff förlust med 2-6, 6-3, 6-7 (2). Jag hade hela tre matchbollar, men missade vinsten säger Jonathan Stenberg.

Därefter spelade Jonathan i Österrike och två andra 10.000$ Futures turneringar i Telfs och Kramsach.

– Den första turneringen i Telfs lyckades jag vinna två väldigt tuffa matcher mot Christopher traut (GER) och Fabian Gruber (AUT) med 1-6, 6-1, 7-6 (5) respektive 7-5, 6-7 (5), 7-6 (4). Det vart en kort vila på 90 minuters efter andra matchen mot Gruber, så jag gick in rätt sliten mot Alexander Weis (ITA rank #1202), säger Jonathan Stenberg och fortsätter:
– Jag spelade i stora drag bra, men fick kramp i båda låren och var tvungen att ge upp vid ställningen 5-5 i första set. Tråkigt, men bara och inse att fler timmar löpning i veckan behövs.

Sista turneringen gick spelmässigt svagast för Jonathan. Det blev en förlust i Kramsach mot Mauricio Alvarez-Guzman (CHI rank #2033) med 5-7, 7-6 (8), 3-6.

– Det var bra erfarenheter och en väldigt rolig upplevelse att vara i Italien och Österrike. Träffade ett par svenska tränare i Österrike också vilket var kul. Jag och min resekompanjon Johan Claesson (Södertälje TK) hann också med att bestiga Grieskoggel (2884m) på en av våra vilodagar. Fick mersmak av dessa typer av vandringar (9 timmar för att nå toppen). Kommer bli fler sådana i framtiden avslutar Jonathan Stenberg.