Seriespel, SM-tävlingar och regionsfinaler i Karlstad

Karlstads Tennisklubb planerar för en omfattande utomhussäsong och klubben fortsätter att växa! Föregående år kom föreningen på andra plats som serieklubb (efter Alingsås TK) och även som tävlingsklubb (efter Lidköpings TK) i Svenska Tennisförbundet Väst, detta bland 60 andra klubbar.

– Nu närmar sig årets seriespel utomhus, som spelas på våra grusbanor. Seriespel planeras att starta andra helgen i maj. I Västserien har vi hela 21 lag anmälda! Flest i hela regionen. Vidare kommer vi spela med fyra lag i Svenska Tennisserien, med herrlag, herrar 45, herrar 55 samt ett nytt damlag berättar klubbens ordförande Jonas Wahrolin.
– Karlstads Tennisklubb planerar under sommaren för fyra tävlingar med SM-status och regionsfinaler.
– I början av juni arrangerar vi regionsfinal i Elite Hotels Next Generation regionfinal för 15-åringar. Vinnare i varje region går vidare till spel i Båstad i sommar. Det är faktiskt 50 års jubileum på tävlingen, som tidigare hette Kalle Anka Cup.
– I mitten av juni drar vi igång med vår traditionsenliga Karlstad Open – JSM RACE som uppgraderats till en SM-klassning. Vi har fått förtroende att arrangera JSM kvaltävling för 16-åringar så detta lägger vi som avslutning i Karlstad Open. Under midsommarveckan kommer de bästa 15-16-åringarna i landet till Karlstad och jagar poäng till finalspel som går i slutet av augusti.
– Sen har vi landat ytterligare en tävling med SM-status. Vi kommer arrangera SM i rullstolstennis utomhus i början av augusti. Det har aldrig spelats i Värmland tidigare så vi är mycket glada att vi får arrangera detta. Föregående år spelade man i Ystad, så tävlingen brukar rotera runt i landet. Sverigeetta här är Stefan Olsson som spelat i Paralympics i OS fyra gånger där han vunnit både guld och silver. Vi hoppas förstås han kommer. Klubben kommer även göra prova-på-aktiviteter ihop med Parasport Värmland under speldagarna.
– I andra halvan av augusti kommer vi arrangera Regionsmästerskap för 12-åringar utomhus.
– Tävlingsmomentet är en stor del i tennis så känns roligt att så många får chans att prova på matchspel under årets utesäsong, det ger fler dimensioner i idrotten och gör ofta att man håller på längre upp i åldrarna säger Jonas Wahrolin.
Trots virustider räknar man med att kunna genomföra spel enligt planering. Svenska Tennisförbundet har i dagsläget inga tankar på att ställa in ovan utomhustävlingar. Karlstads Tennisklubb planerar för det bästa och räknar med att tävlingarna ska kunna genomföras.
———
Planering och mer info
5-7 juni Elite Hotels Next Generation regionfinal för 15-åringar i Karlstad (info/PDF och anmälan)
10 juni sista dag på vårterminen
11-20 juni Karlstad Open JSM Race 2020 (info/PDF och anmälan)
7-9 augusti SM i Rullstolstennis i Karlstad (info/PDF)
14-16 augusti Regionsmästerskap Svenska Tennisförbundet Väst för 12-åringar i Karlstad (info/PDF)
Artikel om nybildade paratennisrådet inom Svensk Tennis.