Lyckad och lättsam hemmaturnering med okonventionell resultaträkning!

Idag har Karlstads Tennisklubb genomfört en mellandagsturnering i Racketcenter för våra egna medlemmar. 32 deltagare i blandade åldrar var med och spelade i flera olika grupper där alla inom gruppen möter varandra. I korta snabba matcher!

Många nöjda spelare på plats! Fokus på att det ska vara lättsamt och ha roligt!

Vår målsättning inför tävlingen var:

  • Ha roligt!
  • Få med de som inte normalt väljer att tävla
  • Korta snabba matcher
  • Rättvist, så tillvida att man spelar lika många matcher. Och räknar summering av poäng istället. 2 poäng vid vinst i match, 1 poäng vid oavgjort

Vi har funderat en del varför det är så få som väljer att tävla i tennis (i förhållande till utövare). Hur får man med fler i våra officiella tävlingar? Både lokalt och regionalt?

En tanke som vi provade att utgå ifrån denna gång var att försöka göra fler spelare till vinnare! I fotboll, hockey och många andra sporter kan en match sluta oavgjort. Man får en varsin poäng. Varför ska man inte kunna räkna så inom tennis tänkte vi?

Vips hade vi ordnat en egen turnering i mellandagarna helt gratis för alla medlemmar att delta i. Rättvist att man får spela lika många matcher oavsett hur duktig man är. Dvs endast poolspels-upplägg där alla möter alla. Och en jämn match som kan återspeglas i resultatet! Dvs oavgjort. För de minsta 15-15, och för äldre i form av att ett set kunde sluta 6-6. Det kan på ett bättre sätt spegla två jämna insatser och ger lite mjukare resultat och fler nöjda spelare.

Vi hade rätt många oavgjorda matcher idag. Vi hörde inget missnöje kring detta utan många glada miner. Oavgjort visar på ett faktum att matchen var jämn! Och det gav utdelning för bägge parter som deltog.

Många av de medlemmar i föreningen som valde att delta idag gjorde sin första tävling någonsin. Bara det är ju lite pirrigt. Vi ville alltså testa att göra tröskeln så låg det bara går. Så det kanske känns lite enklare att anmäla sig till en officiell tävling längre fram.

Vi hoppas innerligt våra medlemmar som deltog idag var nöjda med dagen!