Karlstads TK vinner utmärkelsen ”Mackes Trofé” vid förbundets årsmöte

På Svenska Tennisförbundets digitala årsmöte 24 april delades flera utmärkelser ut.
Karlstads Tennisklubb belönades här med Mackes Trofé (från Marcus Wallenberg). Priset delas ut till en klubb som varit särskilt framgångsrik i sitt barn- och ungdomsarbete. Juryn består av Svenska Tennisförbundet, KLTK och Stiftelsen Båstadtennis.

– Det är superkul för klubben, speciellt då barn- och ungdomsarbete ligger en varmt om hjärtat. Den här utmärkelsen är en bekräftelse för att vi gör rätt saker. Det här priset sätter lyskraft på alla de pusselbitar vi jobbat med i vårt föreningsbygge på senare år. Detta är härligt och inspirerande säger Jonas Wahrolin, ordförande i Karlstads TK.

På bild delar Karlstads Emma Örtlund ut priset till ordförande.
Se prisutdelning på filmen nedan (4:26 in i filmen, avsnittet om Karlstad är 3:39 långt):

Motivering från juryn:

”Karlstads TK:s utveckling har under de senaste åren gått i raketfart. Idag har klubben en fullbelagd tennisverksamhet där flera positiva inslag sticker ut men i grund och botten finns det en tydlig färdriktning, så med andra ord verksamhetsplanen är väl förankrad på alla nivåer. Kanske just därför är det inte så märkligt att många medlemmar väljer att engagera sig när klubben är så transparant. Alla ålderskategorier tycks ha hittat tjusningen med tennisbollen men det mest anmärkningsvärda i denna omvälvande förändring är ändå antalet ungdomar som löst tävlingslicens och numera deltar i tävlingsverksamheten. Med totalt 168 tävlingslicenser, varav 110 stycken är barn och ungdomar, så placerar sig Karlstad TK på samma nivåer som många av Tennissveriges största klubbar. Karlstad TK är ett gott exempel på att allt är möjligt och de har genom sitt engagemang och en tydlig strategi snabbt blivit en vägvisare och inspiration för andra klubbar. En värdig mottagare av Mackes Trofé 2020, för ett särskilt framgångsrikt barn- och ungdomsarbete”.

Övriga föreningar som var pristagare i andra kategorier är:

– Fair Play TK vann pris för största klubb (2 939 medlemmar) samt bästa klubb i SM.

– SALK fick pris som nästa största klubb (2 731 medlemmar).

Mer info och kommentarer om priserna finns på SvTF:s hemsida
https://www.tennis.se/tennis-se/har-ar-alla-pristagare-vid-forbundsmotet/
Årsmötet tog även beslut om Game Change 2030 som är en nya plan för hur vi gemensamt ska utveckla tennisen i Sverige de kommande tio åren. På årsmötet fick Åsa Hedin förnyat förtroende som ordförande.
– Jag känner mig väldigt glad och ödmjuk över att vi mött ett så starkt engagemang och fått in så många bra idéer för hur vi kan utveckla vår verksamhet säger Åsa Hedin på SvTF.s hemsida.
Bild nedan på det fina priset till Karlstad som delades ut på årsmötet.
Lyssna även på intervju i P4 Värmland
#Framåtförflerirörelse #svensktennis #karlstadstennisklubb #mackestrofe #karlstad #gamechange2030