Karlstads TK deltar på JSM slutspelet 2019

Nytt format i JSM

– Upplägget 2019 har varit helt nytt: Endast de 24 bästa spelarna av alla 15- och 16-åringar får göra upp i Båstad, efter att först ha deltagit i tolv deltävlingar runt om i Sverige. Det nya kvalformatet, under namnet JSM Race 2019, har medfört att motståndet i alla kvaltävlingar har varit högsta tänkbara.

För 14-åringarna har man kört 16 kvaltävlingar och 32 spelare kan kvalificera sig.

Karlstads Tennisklubb har fått med två spelare som under sommaren lyckades kvalificera sig för JSM-slutspelet i tennis i Båstad!

Final spelas till .

Felix Petrov

Felix Petrov till SM-slutspel!

15- och 16-åringarna är väldigt starka årgångar där flera står sig bra internationellt och där tätgruppen sedan flera år i praktiken är proffs eller åtminstone halvproffs. Så jättekul att en Karlstadsspelare kan hävda sig i denna tuffa konkurrens!

Det har gått både upp och ned för Felix i JSM-racet men på sin väg mot en slutspelsplats lyckades han besegra flera svenska topp 10-spelare, inklusive tre av vinnarna i JSM Race-tävlingarna, Adrian Lüddeckens (i Karlstad), Anton Stendal (i Karlskrona) och John Magnusson Gidefjord (i Sandared), där de två förstnämnda var förstaseedade.

Läs även reportage i VF.

Erik Nordström

Erik Nordström till SM-slutspel!

Efter ett antal JSM Race tävlingar för Erik under sommaren med mycket fint spel, och ofta tufft motstånd lyckades han kvala in på plats 18 (av 32), och fick ihop totalt 140 JSM poäng.

Erik har lärt känna många av sina motståndare han kommer ställas mot i Båstad. Och det kommer garanterat bli jämnt och spännande i slutspelet!