Karlstad Open 2019

Under 12-16 juni har Karlstads Tennisklubb genomfört Karlstads enda sanktionerade grustävling – Karlstad Open 2019!

Många tennismatcher har spelats under fem dagar och klubben har haft många tillresta besökare. Totalt har 66 spelare och 74 starter deltagit vilket är avsevärt fler än föregående år.

Ideella tävlingsfunktionärer har jobbat från morgon till kväll för genomförandet.

Juniorklasser har avgjorts onsdag till fredag, och seniorklasser fredag till söndag. Vädret har på det stora hela varit fint så vi har kunnat spela de flesta matcher utomhus.

I herrsingel A vann Erik Wirén från Lillåns TK, och Karlstadspelare Felix Petrov kom 2:a. I herrsingel B vann Trollhättan TKs Axel Olofson och Karlstads Axel Wahrolin kom 2:a. I damsingel B vann Karlstadspelare Emilia Hollman och Karlstadspelare Linn Persson som 2:a.

Karlstads Tennisklubb har valt att testas på klasser som använder de nya rating-nivåerna 1-7. Svenska Tennisförbundet har gjort om hur rank/tennisrating fungerar och har ett helt nytt system där varje match spelare roll. Det uppdateras en veckorating varje vecka för alla spelare 13 år och äldre. Denna rating används för seedning inför tävlingar. Det är även en nivårating som används för spelordning i seriespel och serielag. Det är troligen en inkörningsperiod för det nya systemet men på det stora hela har det fungerat bra för oss.

I flickor 16 år vann Tilda Martinsson Dahlman från Lidköpings TK, och Karlstad-spelaren Emilia Hollman kom 2:a. Flickor 14 år vann Saga Axelsson från Västerås Fridnäs TK och Arvika TKs Alva Gärdt kom 2:a. I pojkar 14 år vann Karlstads Hjalmar Petrov och 2:a kom Karlstads Benjamin Du.

Alla vinnare och medaljplatser nedan samt all info på Svenska Tennisförbundets hemsida.

FD14
1 SwedenSaga Axelsson
SwedenMoa Segerud
2 SwedenAlva Lindström
SwedenTilda Olsson
3 SwedenMinerva Cuenca
Carolin Örtlund
HD
1 SwedenFelix Petrov [2]
SwedenChristian Sjögren
2 SwedenGustaf Ivarsson [1]
SwedenErik Wirén
3/4 SwedenJan Henriksson
SwedenPer Nylin
3/4 SwedenOla Hallen
SwedenPer Jörnmyr
PD16
1 SwedenHjalmar Petrov [1]
SwedenMateo Trandem
2 SwedenEric Zetterström [2]
SwedenOscar Zetterström
Vinnare FS12A
Vinnare i 10-årsklasser
Vinnare PS12A
Vinnare PS12B
Vinnare FS16
Vinnare FS14
Vinnare PS14
Vinnare FD14
Vinnare PD16
Vinnare Herrsingel B
Vinnare damsingel B
Vinnare herrdubbel
Vinnare herrsingel