Karlstad Cupen 2019 rekordstor

Karlstad Cupen 2019, Värmlands största tennisturnering är genomförd där 105 deltagare tävlat och tillsammans spelat 120 matcher! Många långväga gäster som deltagit i årets upplaga och tävlingen har fortsatt att växa. Detta år har klubben genomfört tävlingen under tre dagar på Karlstad Racketcenter resp Hammarö tennishall, från tidig morgon till sen kväll.

I herrsingel A med 22 spelare bärgade Karlstads TKs hemmaspelare Felix Petrov en fin 3:dje plats. I finalen fick sen Andreas Lindgren en tuff match mot vinnaren Oliver Johansson från GLTK (med 2,9 i rating). Match slutade 6-0, 6-4. Oliver är blott 18 år och spelade väldigt övertygande genom hela turneringen. (Se större delen av matchen på klubbens Facebooksida samt även en segerintervju)

I herrsingel B tog hemmaspelaren Jesper Johansson hem finalen mot Västerås TKs Svante Linder. Detta var Jespers första tävlingsvinst och det verkar lovande för framtiden. Siffrorna i avgörandet skrevs till 7-5, 6-0.

I en liten damklass B vann hemmaspelaren Emilia Hollman första pris med 6-0, 6-0 mot Maria Linder, Västerås. Emilia spelade även damdubbel ihop med klubbkompisen Emilia Nyberg. Där fick dom se sig besegrade av Kungsbacka TKs Matilda Dahlin och Emelie Isaksson med siffrorna 6-0, 6-4.

I herrdubbel vann Göteborgsspelarna (GLTK) John Magnusson Gidefjord och David Nilsson mot Karlstads TKs Petter Cahp ihop med Jan Henriksson, resultat slutade 6-3, 7-5.

I flicksingel 16 år kom hemmaspelaren Emma Örtlund på andra plats efter Ystads TKs Isabella Olsson med resultat 6-1, 6-3.

I pojkdubbel 16 år vann Karlstads TKs Erik Nordström och Axel Wahrolin finalen med 6-4, 6-4 mot Göteborgsbröderna Isac Fäldt och Lucas Fäldt.

Hemmaseger även i pojksingel 14 år av Hjalmar Petrov, blott 12 år. Hjalmar vann efter en lång match mot Arvid Hagejärd, Mariestad som avgjordes i supertiebreak. Resultat blev 6-4, 5-7, 10-5.

Publiken har genomgående bjudits på mycket fin tennis och det är uppenbart att tennisen är på uppgång i Värmland. Klubbens hösttävling är attraktiv, och det visar sig inte minst genom den stora mängden tillresta deltagare. Många gäster har även lovordat tävlingen och beskriver den som professionell med trevliga funktionärer och publik.

Arrangörsföreningen Karlstads Tennisklubb kan summera helgen som en stor tennisframgång, ett fint arrangemang med många ideella funktionärer som bidragit till ett lyckat genomförandet.