Grymt inspirerande workshop i Karlstad för tennistränare!

Karlstads Tennisklubb har haft en workshop i klubbutveckling för alla våra tennistränare måndag 8 oktober. Den genomfördes på ett grymt inspirerande sätt av Ola Mårtensson och Håkan Jonsson från Svenska Tennisförbundet. Mycket action rakt igenom!

I Karlstads Tennisklubb har vi ett 20-tal utbildade och aktiva unga tränare som gått tidigare utbildningar baserat på kurslitteratur som Ola Mårtensson och Håkan Jonsson skrivit, 2 giganter inom svensk tennis. Det är därför extra roligt att vi lyckats locka litteraturförfattarna till Karlstad för att genomföra en halvdags workshop kring tennisutbildning och med avsikt att lyfta kompetensen och motivationen hos alla våra aktiva tränare.
Vi ser nu att ca 20 st av föreningens tränare är fulltankade med inspiration, kraft och goda idéer kring tennisträning som kommer komma alla medlemmar tillgodo.
Kort bakgrund:
2016 gav Svenska Tennisförbundet och SISU Idrottsböcker ut materialet ”Tennis för barn” som består av en bok och en webbplats.
Två av upphovsmännen, Ola Mårtensson och Håkan Jonsson, genomför en fyra timmars workshop med teori och praktik, tillsammans med Tennis Väst:s Peter Lindgren. Tränarna som arbetar med de yngsta barnen på röd, orange och grön nivå får tips och inspiration om hur de kan utforma rolig och utvecklande tennisträning.

Håkan och Ola belyser vikten av en genomtänkt planering av tennislektioner, med målet att alla ska få ut så mycket som möjligt av sin träning. Att fokusera på bollkontakter är ett bra verktyg – ju fler, desto bättre. 400 bollkontakter är ett utmanande, men fullt realistiskt mål för ett pass på 60 minuter, säger Håkan Jonsson.

 – En stor utmaning är att barnen ska bli aktivare på träningen. Att bara slå ett enstaka slag och ställa sig sist i kön gör inte den här sporten rolig. En jämförelse är att om du själv står och slår mot en vägg har du säkert 2000 tillslag – det är sådant som utvecklar. Det var det som gjorde att svensk tennis utvecklades för 30 år sedan, säger han.

 

Kolla gärna våra live-sändningar från dagens event på vår facebook-sida: https://www.facebook.com/karlstadstennisklubb/videos

Kort intervju med Ola:
Några bilder från dagen:
På bild: Håkan och Ola instruerar.
Första övningar.
Roliga övningar med många tillslag.

Håkan pratar och visar.

Publicerat av Karlstads Tennisklubb Måndag 8 oktober 2018

Ville in action.
Ola med tydlig kommunikation och ofta visandes med arm och kropp!
Håkan går igenom nästa övning.
Fler bollövningar.
Matpaus behövs alltid!
Ungdomarna lyssnar noggrant!
Ville.
”Tack för idag”
https://www.facebook.com/karlstadstennisklubb/videos/1842623622525431