Framgång för tävlingsspelardagen 2018 hos Karlstads Tennisklubb!

Karlstads Tennisklubb arrangerade måndag 13 augusti 2018 en heldag för tävlingsspelare! Konceptet för dagen var ”högintensiv kvalitetsträning”!

Tre grupper med ungdomar från Värmland var inbjudna med krav att de spelat minst fem sanktionerade tävlingar under året. Ledare för dagen var Svensk Mästare i herrar 40, 2018 Andreas Lindgren, US-college tennisspelare Petter Dahlin samt vår egen huvudtränare Mikael ”Ville” Vilhjálmsson. Grupperna har kört gemensam lunch och lärt känna varandra och låtit sig inspireras av våra duktiga ledare under dagen.

På bild: Petter Dahlin

Petter Dahlin som studerar och spelar tennis i USA till vardags säger: ”att man spelar mer match-träning i Sverige kontra USA, där man kör mer ’drills’ dvs olika övningar”. Så man har under dagen blandat många matchliknande övningar i flera kombinationer med vanlig matchträning. En annan skillnad mot USA fortsätter Petter ”är att tränare är med oftare i USA, de är mer närvarande”. Så detta har Karlstads Tennisklubb tagit fasta på denna dag, genom att ha förhållandevis många tränare på få spelare och på så sätt få riktigt hög kvalitet på träningen.

På bild: Mikael ”Ville” Vilhjálmsson

Mikael ”Ville” Vilhjálmsson fyller i att de kört många ”killing drills”, där man tex slår från hörn till hörn rak forehand, sen stoppboll på cross, och sen räknar hur många godkända slagkombinationer som genomförs per spelare. Vi kan lova att spelarna var rejält svettiga efter denna övning med mycket action i.

På bild: Andreas Lindgren

”Det är väldigt många timmar tennis per spelare, en dag som denna” säger Andreas Lindgren och fortsätter, ”det ger utomordentligt bra träning, spelarna är helt slut efter träningsdagen, jag hoppas de lärt sig något nytt och utvecklats i sin tennis”.

 

På bild: Jan Dahlin

Ordförande i Svensk Tennis Väst som är en av Svenska Tennisförbundets sju regioner i landet, Jan Dahlin var på plats under avslutningen av dagen. Jan Dahlin säger ”att det är en väldigt bra dag detta med fint arrangemang, något som bryter av de vanliga träningspassen på kvällstid som man går till återkommande. Det blir något helt annat fokus här. Riktigt roligt!”

 

Klubbens Jörgen Ohlsson har bistått med planering och markservice under dagen på föredömligt sätt.

Karlstads Tennisklubb hoppas denna tävlingsspelarträff varit inspirerande för deltagarna och att det ska bli en årlig satsning. För att kvalificera sig till nästa års träff till 2019 är tipset att ge er ut på banorna och tävla på de sanktionerade tävlingar som erbjuds! Varje match är lärorik.
Damgruppen in action, spelar lite dubbelspel. Volley-spel.
Gruppen tävlingsspelare, killar 12-16 år som kört heldag, och är rätt nöjda med dagen!
Instruktioner inför ny övning av Petter Dahlin.
Huvudtränare ”Ville” kör ”killing drills”
Game day.