400 barn spelade minitennis på Idrottens dag!

Karlstads Tennisklubb arrangerade minitennis i Mariebergsskogen i Karlstad när Idrottens dag gick av stapeln 13 september 2018.

Totalt mellan kl 10:00 – 20:00 fick ca 400 barn i blandade åldrar prova på att spela minitennis med ledare från klubben.

Det var grymt roligt och inspirerande! Många genomförda tennisslag!

Mitt på dagen hade vi besök av Västerstrandsskolan, Fredricelundsskolan, Vallargärdets skola, Nyeds skola, Orrholmsskolan, Kvarnbergsskolan, Skattkärrsskolan, Väse skola, Vålbergsskolan, Ilandaskolan, Hultsbergsskolan, Internationella Engelska Skolan, Färjestadsskolan och Kroppkärrsskolan. Samtliga skolors årskurs 5-6 i Karlstad som är cirka 1000 elever. På em/kväll var det mer blandad publik där även många föräldrar med yngre barn passade på att spela tennis.

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör tillsammans med distriktsidrottsförbundet på respektive ort. Initiativet är en del av EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Arrangemanget drivs i Karlstad av Värmlandsidrotten och kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad, tillsammans med ett 20-tal olika idrottsföreningar, där Karlstads Tennisklubb är en!

Vilka är Idrottens dag viktigaste budskap?

”Idrottsrörelsen förändras. Med en gedigen bas av kunskap, erfarenhet och forskning i ryggen har resan börjat. Idrott för alla hela livet. Fler ska känna sig välkomna till våra idrottsföreningar och fler ska idrotta hela livet.Framtidstro och en kärlek till idrotten. Det finns utmaningar, men vi är på rätt väg och tror på en ljus framtid.”

 

Denna dag har spridit mycket tennisglädje, många fick prova tennis för första gången. Vi har många som vill börja spela. Och vi syns som sport i konkurrensen i kommunen där vi kämpar med andra sporter om bra villkor och fler arenor, där vi har ett mycket stort behov av flera tennisbanor. Våra köer in, speciellt för nybörjare är extremt lång för närvarande. Karlstads Tennisklubb skulle kunna få igång många fler invånare inom tennisen! Arrangemang som detta gör att tennisen syns på idrottskartan, både hos blivande utövare och kommunen.

Idrottens dag gör vi gärna igen!

Tack till Emma på Värmlandsidrotten som var sammanhållande i denna dag!

Lite bilder nedan från dagen.

Johan, Axel och Jonas på plats riggat och klart för alla barn!

https://www.facebook.com/karlstadstennisklubb/videos/2004085112986851/

KTK’s Hjalmar var bland dom första på plats med klasskompisar!