100% tennis under jullovet!

Karlstads Tennisklubb har genomfört hejdlöst med tennis under jullovet för de barn, ungdomar och vuxna som varit hemma. Vi har haft många spelare i tävlingsspel och turneringar men en hel del spelare har även varit hemma i Karlstad. Ca 50 barn och 10 vuxna har deltagit i de extra tennis-aktiviteter vi nu genomfört under lovet.

Vi har haft ett antal av våra duktiga tränare och ledare på plats för detta genomförande. Stort tack till Andrée, Eskil, Olof, Anna, Anton, Johan och Andreas för bra genomförda tennisdagar. Vi har bland annat gjort:

1) Prova på tennis för nybörjare, i olika grupper. Vi har dagligen erbjudit gratis prova på tennis med duktiga tränare. Många barn har tagit chansen och deltagit i detta. Vi har lånat ut racket till de som saknat.

2) Enklare matchspel med poolspelsgrupper där man mött alla inom samma grupp. Avsikt är att våga börja spela matcher.

3) En match-spelsdag med dubbelspel.

4) Temadagar, där fokus varit tennis och styrketräning (våra planerade pass med yoga och kost fick utgå, men vi återkommer till dessa längre fram under året).

5) Vuxenkurser, både för nybörjare och medel. Riktat sig till spelare som ville starta året med mycket tennis! Vi tror de fått mycket matnyttigt med sig i sina tennisresor och flera har anmält intresse för mer spel framöver. Det är ett gott betyg på kurserna.