Uppskattad första upplaga av Karlstad Vinterspel

Karlstads Tennisklubb har etablerat en ny vintertävling i tennis. Karlstad Vinterspel 2020, där vi arrangerat flera klasser man inte spelat så mycket innan i Karlstad. Tävlingen har avgjorts under fyra dagar under vecka 2 i januari och turneringen har lockat 50 deltagare!

Man har spelat 11, 13 och 15 årsklasser för juniorer. Samt dubbelklasser för seniorer.

I juniorklasserna har följande segrare vaskats fram:

För PS11 segrade Oscar Norén från Hammarö före Villiam Gustavsson från Kil. I FS11 segrade Karlskoga-tjejen Lisa Pettersson före hemmaspelare Freja Björkegren som tog en silverpokal.

I PS13B vart det Hammarö-spelare i final, där Kristian Andreas Stenberg drog längsta strået mot Vilmer Cedervad. En final som avgjordes med supertiebreak. I FS13A vann Kerstin Ivarsson från Lillån TK. Karlstad-spelarna Nellie Andersson på 2:dra plats och Kalimat Ismailova som 3:a.

I PS15 segrade hemmaspelaren Erik Nordström som i finalen mötte klubbkompisen Benjamin Du. I FS15 segrade Lillåns TKs Sonja Ivarsson före de bägge Karlstadspelarna Tilda Olsson, 2:a resp Alva Lindström 3:a.

I seniorklasserna hade man flest anmälda i herrdubbel A där en välspelad final avrundade tävlingen. Finalmatchen slutade med seger för Karlstadparet Petter Cahp/Erik Nordström med 6-4, 7-6(7-4) mot Per Jörnmyr/Per Nylin. I herrdubbel B som avgjordes med poolspel segrade Lukas Bergqvist/Håkan Sten. I motionsdubbel segrade hemmaspelarna Emilia Hollman/Linn Persson.